Vid middagsbordet

"Jag ska vara ekonomisk, jag ska inte köpa något mer iår!" *personen låter jättestolt*, sedan blir personen påmind av en annan person att året är slut imorgon..
"Ja, asså hur går det nu med kyluppkörningen?" "Hahah, med VADÅ?" Alla utbrister i skratt. (svensk översättning: kyluppkörning = halkbana)

Förresten så har jag blivit influerad av det norska språket, det är gött och och man blir så himla glad när man hör det!
Nu är jag iallafall kempeglad och ska krossa pappa i couronne. Sedan beger jag mig mot hampis. Pus!
Kempegla, kempegla, kempeglad! älskar det ordet :-)

Paradise


Älskar låten. Älskar videon.

Dan före dopparedan.


julafton 2010, gili islands

Julafton imorgon. Våran kära fina julafton, imorgon är du här.
Den här julaftonen kommer bli speciell, på ett bra sätt förstås.
Att fira julafton utomlands, som vi gjorde förra året, på en ö i indonesien, fick mig att inse att en riktigt julafton ska firas i Sverige. Hur mycket jag än älskar att resa och att vara på varmare breddgrader så skulle jag aldrig vilja tillbringa julen på något annat ställe än i Sverige. Nu har jag prövat på det, att tillbringa julen utomlands, vilket jag verkligen inte ångrar på något sätt (missuppfatta mig inte, det var en underbar dag, dock annorlunda!), och det fick mig att uppskatta Sverige så fruktansvärt mycket. All snö, stämningen som ligger över staden, familj och släkt, mat och julklappar. Gemenskapen när man vet att i stort sett varje familj i vårat avlånga land sitter bänkade framför teveapparaterna och tittar på Kalle anka och hans vänner - det är en äkta jul för mig och det är precis så jag tycker det ska vara. Därför är jag väldigt lycklig just nu, det pirrar i magen och jag längtar till släkten kommer imorgon :-)
Så nu hoppas jag att ni alla som läser det här får en helt underbar jul och ta hand om varandra!
GOD JUL! ♥

.

Vila i frid, Jonathan.

lite nattinspiration


lite nattinspiration.

20th december


Spenderat kvällen hos elin. Blev lite tv-tittande och pepparkakshusbyggning. Det traditionella huset är dock inte klart, vilket måste fullbordas imorgon - utan elin. Flickan satte sig nämligen på tåget söderut så blev vårat sista häng på länge, för iår iallafall. Smög ner med en liten julklapp i hennes resväska, lite bus sådär - då kanske hon kommer sakna mig extra mycket? man kan ju hoppas i alla fall. Jag kommer iallafall sakna henne ♥

truths


Mitt första steg på jorden tog jag i riksgränsen och har spenderat mycket tid av min barndom i kiruna, därför får jag alltid något av en hemkänsla varje gång jag åker norrut. Trivs där.
Jag ogillar negativa människor som alltid ska dra ner stämningen och aldrig kan vara glada för andras skull. Dock deras val, men ändå - så onödigt.
Jag är beroende av mjölk (ingen nyhet för dom som känner mig) Mjölk är sickness gott och oersättligt!
Är något av en äventyrssökare och gillar att göra onormala spontana saker, då känner man sig som mest levande.
Inspireras av personer som vågar gå sin egna väg och sticka ut ur mängden, tufft!

For the widows in paradise


18th, sunday


Before i die.

utanför din bekvämlighetszon


Det här året blev helt annat än vad jag trodde det skulle bli. Vissa saker kan man helt inte hindra från att ske, vissa saker kan man inte äns förutspå och vissa saker blir bara som dem blir. Det bara är så. Livet.

Tänk dig att du står på en plats, en plats där allt är underbart och du känner dig lyckligast i världen. En plats där du trivs på, en plats där du känner dig trygg och en plats som du inte skulle vilja ersätta. Den platsen är ditt liv.
Sen en dag börjar det regna. Himlen öppnar sig och det öser ner som aldrig förr. Det bildas en stor flod, en fors, som vars väg går rakt över just din plats, din, trygghetszon - ditt liv. Du står mitt i forsen och det strömmande vattnet gör det svårt för dig att stå kvar och när som helst tappar du fotfästet, fotfästet från ditt liv. Detta sker ofrivilligt och du gör allt för att stå kvar. Du kämpar. Men det går inte att kämpa emot, strömmen är för stark. Du tappar fotfästet och forsen drar med dig. Det är vatten överallt. Du blundar. När du öppnar ögonen känner du inte igen dig. Du är har ingen aning om vars du är men du är definitivt inte på din fina plats längre.

Nu står du på denna nya plats. Du kanske tänker på om det finns något som du skulle kunna ha gjort för att stå kvar på din gamla plats. Du grubblar. Du tänker. Du saknar. Tills en dag, då du inser att hur mycket du än tänker, så kommer det inte få dig tillbaka till din plats. Istället för att grubbla, tänka och sakna, så börjar du acceptera istället. Du accepterar din situation och du accepterar att du befinner dig på denna nya plats. Denna nya plats ligger utanför din bekvämlighetszon och den gör så att du utvecklas, ja hela tiden utvecklas du. Efter att ha spenderat en viss tid på denna plats så så småningom börjar du trivas och inser att denna plats har blivit bekvämlighetszon, ditt nya liv.

Ibland tänker du tillbaka till gamla plats, som du en gång i tiden befann dig på, och ibland saknar du den väldigt mycket. Det är okej. Det är mänskligt. Det skulle vara konstigt att inte sakna något fint och något som en gång i livet gjorde dig glad. Hela den här händelsen har påverkat dig positivt och negativt. Framför allt har den givit dig erfarenhet och utveckling. Lite mer skinn på näsan, som det kallas.

Det är okej att känna. Det är okej att vara ledsen ibland. Men det är forsar som denna som tar dig till nya platser i livet, som gör att du utvecklas och som formar den till den du är. Motgångar skapar framgångar. Saker som försvinner i ditt liv, skapar plats för nya saker. Nya möjligheter. Nya minnen.
Allt händer av en orsak. Det gäller bara att hålla huvudet högt och sikta framåt.

friday, 16th


Fredag idag vilket känns super. Bockat av kemiprov, svenska tal och religonsprov från listan att göra, vilket även det känns supermegaskönt. Som en tung sten lättats från mina axlar. Iallafall, idag drog jag, sanni och ellinco till badet efter the school där vi simma en kilometer, basta, åkte rutschkana, bubbla och hade allmänt kul bara! Så nu är jag sådär lagomt trött som man blir efter man badat, ni vet känslan! Aja, hoppas ni får en fin fredag! :-)

soldier


En goodie. Älskar introt!

8th decemeber


Har haft en jättebra idag. Idag var jag riktigt glad, och det kändes som om det var alldeles för länge sedan jag mådde såhär bra. Lite inspo på det, så säger jag godnatt.

7 dec


I just

I guess.. I suppose.. I mean.. I just, I just didn't see that one coming. Or well.. I acutally did. We both did. And i guess I was prepeared, ..well still I was trying to. But i didnt help, and it won't help, cuz im a human being, after all. 

3th december


Nu är nu.

Skjut inte upp saker. Låt dem inte fyllas på hög. Ta tag i problemen. Lös dom. Jag kan vara en mästare på sånt, alltså på att skjuta upp saker och i det flesta fall är det en negativ sak som förtillfället kan kännas så rätt, och som känns som lösningen på problemet.

Men det var då. Nu är nu.


Before i die


den där

Min kära vän telefon är död. Det är nog bara tillfälligt, men endå, inte första gången. Vill inte ersätta han så tycker han borde börja samarbete igen. För när han väl gör det är han magisk.

För övrigt är det fredag idag, vilken ska tillbringas med en väldigt saknad vän.

RSS 2.0